Masă rotundă: ”Raportul de monitorizare al achiziției „Construcția sistemului de alimentare cu apă și canalizare în s. Găuzeni, r-nul Șoldănești”.

Marți, 14 septembrie, AO CADP a organizat la Găuzeni (Șoldănești) o discuție publică pe marginea raportului de monitorizare al achiziției „Construcția sistemului de alimentare cu apă și canalizare în s. Găuzeni, r-nul Șoldănești”. La discuție au participat consilieri locali și cetățeni ai satului Găuzeni.
Discuția a fost moderată de Vitalie Sprînceană (AO CADP și Marcela Zămosteanu (Rise Moldova).
Tema aceste discuții a fost sugerată de Elena Cernei, participantă a instruirilor despre monitorizarea achizițiilor publice realizate în luna iunie. În cadrul acestor instruiri, Elena Cernei s-a arătat interesată de analiza licitației privind construcția sistemului de alimentare cu apă și canalizare în s. Găuzeni care, deși fusese declanșată mai demult (în 2020), fusese supusă unor contestații ce au amînat începerea lucrărilor de construcție.
Împreună, Marcela Zămosteanu și Elena Cernei au făcut o mică investigație despre această licitație, au studiat istoricul și temeiurile contestațiilor la ANSC, motivele invocate pentru contestare de către participanții la licitație.
Rezultatele acestei investigații au fost prezentate sub forma unui pliant ce a fost imprimat și distribuit oamenilor din localitate.
Pliantul oferă informație succintă despre desfășurarea acestei licitații – anunțurile de desfășurare, procedura de depunere a ofertelor, conținutul ofertelor, selectarea ofertei cîștigătoare, procedurile de atribuire a contractului, mecanismele de contestare etc.
În acest fel, locuitorii și locuitoarele satului Găuzeni au putut vedea cum pot monitoriza desfășurarea achizițiilor publice în localitatea lor pe un exemplu concret.

Leave a Reply